Šta je Ultrazvučna Kavitacija?

izvor: medsparaleigh.com

 Da li imate višak masnih naslaga, na pojedinim delovima tela,
koje jednostavno neće da nestanu?
Mi možemo da pomognemo!

 Šta je ultrazvučna kavitacija?

Ultrazvučna kavitacija je relativno novi estetski  tretman. Uz pomoć najnaprednije tehnologije ona pretvara masne ćelije u tečnost koje se zatim mogu prirodno izbaciti iz tela. Generalno,  jedan tretman kavitacije traje 40 minuta, ukoliko tretiramo samo jednu regiju. Između dva tretmana jedne regije potrebno je da prođe 72 sata, tako da telo može efikasno eliminisati masti. Minimalan broj tretmana po regiji koji se preporučuje i koji daje najbolje rezultate je između 6 i 10. Posle toga Vaše telo će dobiti potpuno novi, željeni oblik.

Koje su oblasti u kojima je tretman efikasan?

Sve oblasti u kojima je lokalizovana mast: butine, stomak, bokovi i zadnjica su najpopularniji, ali nema pravog ograničenja u pogledu regija koje treba tretirati.

kavitacija-pr-tekstKako ultrazvučna kavitacija deluje?

Naš terapeut će uz pomoć specijalno dizajnirane sonde tretirati odredjene kritične zone Vašeg tela.  Sonda prilikom kontakta sa kožom prenosi ultrazvučne talase niske frekvencije koji prave osećaj blagog pritiska na površinu koju tretiramo. Ovom metodom se stvaraju mikro-šupljine (kavitacije) ili mikro mehurići i na taj način se masne kapi pretvaraju u sitne kapljice, koje se potom lako eliminišu iz tela. Ovaj efekat ultrazvuka se naziva “kavitacija”. Tečnost se onda lako izbacuje iz tela putem limfe i mokraćnog sistema.

Da li je ultrazvučna kavitacija bolna i sigurna?

Kavitacija je bezbolan i pouzdan tretman koji doprinosi lepšem izgledu tela, a da pri tom nema neželjene efekte po zdravlje. Može se pojaviti prolazno blago crvenilo, uz senzacije po koži, ali bola nema. Toplota iz sonde koju ćete osetiti tokom tretmana je savršeno podnošljiva. Ovaj tretman je konzervativan postupak bez bilo kakvih anestezija. Kavitacija je neinvazivan tretman (nema igala, rezova, ne ostavlja ožiljke ili potrebu za bilo kakvim zahvatima nakon tretmana). Posle tretmana na Vama je da uzimate dosta tečnosti i hodate da bi eliminacija istopljenih masnih kapljica bila što efikasnija.

Da li možete da izgubite na težini uz pomoć ultrazvučne kavitacije?

Kavitacija nije tretman koji će Vam umanjiti telesnu masu, već će Vam preoblikovati telo. Tretman je izuzetno efikasan i utiče na smanjenje lokalne gojaznosti, a  naročito masnih naslaga koje se često održavaju i posle dijeta ili intenzivnog vežbanja. Tretman smanjuje celulit topljenjem masnih ćelija na tretiranim regijama, bez ikakve opasnosti da se jave oštećenja vaskularnog sistema.

Masti su čvrsta supstanca, zar ne? Kako se ona onda može eliminisati preko urina?

Ultrazvučna kavitacija uzrokuje topljenje masti, proces putem kojeg masne ćelije pretvara u sitne kapi koje se potom lako eliminišu putem urinarnog i limfnog sistema.

Šta je potrebno da uradite pre tretmana?

Preporučujemo nisko kaloričnu dijetu i unos najmanje 1, 5 litara vode pre i posle tretmana. Voda je neophodna kako bi se uklonile masti, pomaže njihovoj bržoj eliminaciji iz organizma i hidrataciji kože. Redovna fizička aktivnost kao što su hodanje ili druge aerobne aktivnosti kojima se bavite treba održavati kako bi pomogli da sistem prirodno obradi masti posle tretmana i što lakše i brže ih eliminiše iz organizma.

Broj tretmana i učestalost tretmana za svaku regiju?

Ultrazvučna kavitacija: od 6-10 tretmana. Tretmani se rade prosečno 2 puta nedeljno. Samo poželite da Vaše telo izgleda drugačije, prepustite se našim terapeutima uz malo Vaše discipline i rezultati su vrlo brzo tu. Nov željeni izgled Vašeg tela!

fat_thinKoja je prednost kavitacije u odnosu na druge tretmane?
• Neinvazivna terapija
• Nema potrebe za hospitalizacijom, niti za anestezijom
• Nema ožiljaka ni dugoročnih oštećenja kože
• Vrlo malo neprijatnosti
• Eliminacija masti prirodnim putem
• Trajanje tretmana, 20-60 min po regiji
• Pristupačnost

Priprema pre svakog tretmana:
Pijte najmanje 1,5 do 2 litara vode dnevno nedelju dana pre Vašeg tretmana. Hidratacija će pomoći da tretman bude mnogo uspešniji, a rezultati brži i vidljiviji. Izaberite regiju koju želite da tretirate, po sopstvenom izboru ili u konsultaciji sa našim terapeutima.